Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Psoriazis

join course

Un curs oferit de Societatea Nationala de Medicina Familiei

in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti

realizat cu sprijinul:

 

 

 

Psoriazis

Data creditarii: 26.01.2019 - 26.01.2020

Obiectiv: Psoriazisul este considerat o afectiune inflamatorie cronica a tegumentului, initiata, dirijata si mentinuta de numeroase componente ale sistemului imunitar. In trecut, psoriazisul era apreciat ca fiind o tulburare a functiei keratinocitelor, datorita semnelor si simptomelor prezente,in principal, la nivelul tegumentului.
In prezent, datorita identificarii rolului cheie jucat de limfocitele T si de alte elemente ale raspunsului imun, psoriazisul este considerat, in mod clar, o tulburare a sistemului imunitar, iar modificarile la nivelul epidermului reflecta efectele disfunctiei imune asupra proliferarii si diferentierii keratinocitelor.

Pentru studiu va recomandam sa parcurgeti materialele stiintifice disponibile online in pagina "Lectii". Cursul se incheie cu examenul final.

Absolvind cursul "Psoriazis" cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 12 puncte recunoscute in programul EMC in specialitatea Medicina de Familie.

Inapoi la cursuri Acces lectii

Autorii cursului

Prof. Dr. Calin GIURCANEANU - Medic Primar, specialitatea Dermatologie si Venerologie
Dr. Liliana Maria GOSPODINOV - Medic Primar, specialitatea Medicina de Familie
Dr. Alin NICOLESCU – Medic Primar, specialitatea Dermatologie si Venerologie
Dr. Ioana Daciana TOMA – Medic Primar, specialitatea Medicina de Familie, referent

Cursul de Psoriazis a fost excelent. Anul acesta am inceput să aprofundez mai mult cursurile online, pentru că mi se par mult mai accesibile, învăț tot timpul ceva nou, iar faptul că nu mă plimb pe cine știe unde pentru realizarea creditelor, mi se pare excelent. Cursul de Psoriazis m-a interesat în mod special și pentru faptul că am rude cu această boală și a fost foarte interesant. Eu am terminat facultatea in 91’ și nu prea am mai avut contact cu dermatologia. Acest curs este foarte bine făcut.

Dr. Marius Popescu, medic de familie in judetul Arges

Va mai recomandam...

Poliartrita reumatoida - etiologie, stadializare, manifestari clinice, manifestari extraarticulare, diagnostic diferential, monitorizarea bolii, tratamentul si monitorizarea acestuia.
Introducere in Acnee - cursul "Introducere in Acnee" prezinta notiuni de anatomie si fiziologie a pielii si a anexelor sale, elemente introductive referitoare la studiul acneei, principalii factori care duc la aparitia leziunilor de acnee si exemplifica principalele semne si simptome ale acestei afectiuni dermatologice.
Acneea - Diagnostic si tratament - cursul EMC "Acneea - Diagnostic si tratament" prezinta principalele investigatii de laborator si modalitati de stabilire a diagnosticului diferential, cele mai importante tipuri de terapii si modalitatile de adaptare ale acestora la forma clinica a bolii, elemente de educatie a pacientului.

 

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Pentru a avea acces la lectii si examene, autentificati-va aici:

Nume Utilizator
Parola

Daca nu aveti cont de utilizator, click aici pentru a crea acum un cont gratuit.

Login failed

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it.

Lectiile si examenele sunt disponibile imediat dupa inscrierea la curs.