Alergologie

Studii de caz Informatii pacienti

Odata cu evolutia medicinei si cu progresul medicamentos, a avut loc o crestere exponentiala a patologiilor alergologice; daca in trecut un pacient amenintat de moarte din cauza unei pneumonii, nu se mai preocupa de o banala alergie, acum, posibilitatea tratarii cu antibiotic a acelei pneumonii, a evidentiat adevaratele simptome ale alergiei si chiar potentialul lor fatal.

Va invitam, astfel, pe Platforma FormareMedicala, in sectiunea Alergologie, pentru a aprofunda aceste patologii, din ce in ce mai des intalnite.

Alergiile au mai fost denimite si “bolile secolului modern” sau ale “omului modern si curat”, iar ele afecteaza din ce in ce mai multe personae, putand duce chiar la incapacitatea de a-si indeplinii sarcinile de serviciu sau chiar evenimente fatale, cum ar fi socul anafilactic.

Printr-o serie de cursuri acreditate EMC, gratuite, platforma noastra va pune la dispozitie cele mai noi ghiduri de diagnostic si tratament al acestor patologii; cursurile fiind adresate tuturor profesionistilor din domeniul medical.

Studii de caz

Va propunem urmatoarele studii de caz intalnite in cabinetul medicului de familie. Veti fi pusi in fata unor situatii provocatoare, in care deciziile medicului de familie au un impact major. Spor la lucru!

Noutati din Alergologie

Informatii pentru pacienti

Articole de incredere, realizate de profesionisti in sanatate. Informatii verificate pentru educatia pacientilor.

Sfaturi practice pentru pacientii cu psoriazis

Psoriazisul - simptome si manifestari Prezentati-va la medic daca observati cruste detasabile, scuame sau roseata…

Citeste mai mult

Primul ghid pentru pacientii cu lupus, lansat de Ziua Mondiala a Lupusului

Cu ocazia Zilei Mondiale a Lupusului, marcata pe 10 mai, a fost lansat primul ghid…

Citeste mai mult