Biofactorii si bolile metabolice. Rolul vitaminelor B1, B6 si B12

Sunteti aici: EMC FormareMedicala » Webinarii » Biofactorii si bolile metabolice. Rolul vitaminelor B1, B6 si B12

✶ WEBINAR ✶

Biofactorii si bolile metabolice. Rolul vitaminelor B1, B6 si B12

Urmareste inregistrarea

🕑 Data și ora: 09-02-2022, 19:00

🔊 Lectori: Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române
Prof. Univ. Dr. Farm. Gabriel Șaramet, Prodecan al Facultății de Farmacie, UMF ”Carol Davila” București
Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice

Stimați profesioniști în domeniul sănătății,

Ne face deosebită plăcere să vă anunțăm că Worwag Pharma dă startul unei noi serii de webinarii educaționale gratuite dedicate bolilor metabolice. Profesorul Emerit Dr. Nicolae Hâncu împreună cu echipa sa vin alături de noi pentru a explica pe înțelesul fiecăruia, atât al profesioniștilor în domeniul sănătății, cât și al pacienților, rolul și importanța biofactorilor în menținerea sănătății și în tratamentul unor boli.

Compania germană Worwag Pharma are o experiență bogată în domeniul preparatelor farmaceutice cu conținut de biofactori (vitamine, minerale și oligoelemente), care aduc beneficii pacienților cu boli metabolice, neurologice și cardiovasculare.

Proiectul “Biofactorii și bolile metabolice” debutează miercuri, 9 februarie 2021, ora 19:00. Primul webinar din această serie aduce în atenția profesioniștilor din domeniul sănătății rolul vitaminelor în bolile metabolice.

Webinarul are ca invitați și teme:

  • * Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Rolul vitaminelor B1, B6, B12 în bolile metabolice

Un determinant cheie al sănătății metabolice este reprezentat de calitatea hranei, care dacă este echilibrată caloric și nutritiv, asigură necesarul corespunzător de biofactori, adica de vitamine, minerale si oligoelemente. Alimentația nesănătoasă este însoțită de un aport necorespunzător de biofactori, care conduce la tulburări metabolice. Acest lucru perturbă funcționarea normală a organismului și duce la apariția diferitelor tipuri de boli metabolice, în special a dislipidemiilor și a diabetului zaharat. Vitaminele joacă un rol important în prevenirea accelerării acestor fenomene, cât şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii.

  • * Prof. Univ. Dr. Farm. Gabriel Șaramet, Prodecan al Facultății de Farmacie, UMF ”Carol Davila” București – “Despre suplimentare, prevenție și tratament. Medicament sau supliment alimentar? Ce ne vindecă și ce ne menține sănătoși?

Cum facem diferența între medicamente și suplimente alimentare? Care sunt preparatele farmaceutice care tratează și care sunt produsele farmaceutice care ajută în menținerea sănătății? Ce reglementări aduce Legea suplimentelor alimentare publicată în Monitorul Oficial al României în 01.04.2021? Acestea sunt întrebările de la care pornește discuția despre beneficiile preparatelor farmaceutice.

  • * Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Bolile cronice netransmisibile în actualitate

Bolile metabolice fac parte din spectrul bolilor cronice netransmisibile (BCN), fiind definite de 4 grupuri de afecțiuni: cardiovasculare, respiratorii, cancerele și diabetul zaharat; acestea sunt asociate și cu alte boli cronice, precum: bolile cerebro-vasculare, renale, obezitatea, depresia, disfuncțiile cognitive, steatoza hepatică nonalcoolică, fragilitatea vârstnicului.
Organizația Mondială a Sănătății și Adunarea Generală a Națiunilor Unite trag serioase semnale de alarmă. Conform datelor comunicate de către Organizația Mondială a Sănătății, aceste afecțiuni ucid anual 41 milioane de oameni, ceea ce reprezintă 71% din mortalitatea globală.

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni! Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

Pasul 1. Login sau creare cont

Inregistrarea evenimentului este disponibila dupa login.