Cu ce anticoagulam? Optiuni terapeutice in anticoagulare

Sunteti aici: EMC FormareMedicala » Webinarii » Cu ce anticoagulam? Optiuni terapeutice in anticoagulare

✶ WEBINAR ✶

Cu ce anticoagulam? Optiuni terapeutice in anticoagulare

🕑 Data și ora: 30-06-2020, 19:00

🔊 Lectori: Dr Gabriel TATU-CHITOIU, Medic primar Cardiolog, medic primar Medicina Interna, Doctor in medicina, Spitalul de Urgenta Floreasca, Bucuresti
Dr Rodica TANASESCU, medic primar medicina de familie, Vice-Presedinte AMF-B, Formator

Pe 30 iunie, la ora 19, vom duce la bun sfarsit calatoria noastra destinata aprofundarii cunostintelor privind fibrilatia atriala, trombozei venoase profunde, sau a tromboembolismului pulmonar. Si, evident, ne vom aduce la zi informatiile practice legate de anticoagulare.

Am inteles cu totii ca tratamentul anticoagulant este o componenta esentiala in abordarea acestor bolnavi, nu putini si cu riscuri majore. Am inteles toti ca tratamentul anticoagulant corect si sustinut ne protejeaza pacientii, le reduce riscul de accident vascular, de deces, de dizabilitati, de deficite cognitive.

Cum putem obtine o buna aderenta la tratament?

Cu ce anticoagulam? Care este cea mai buna optiune terapeutica si de ce? Cum si cand recomandam antivitamine K (acenocumarol, sau warfarina), cand si cum recomandam anticoagulantele mai noi, DOAC? Care sunt avantajele acestor (relativ noi) anticoagulante? Daca recomandam DOAC, cum alegem, pe care il alegem, cand le prescriem si cum o facem?

Ce spune protocolul terapeutic? Care sunt criteriile de eligibilitate? Ce facem cu pacientii cu patologii asociate, cu cei care necesita o schema terapeutica adesea foarte incarcata?

Va asteptam in seara zilei de 30 iunie, sa raspundem impreuna acestor provocari.

PP-ELI-ROU-0190

Pasul 1. Autentificare sau creare cont

Informatiile sunt disponibile doar profesionistilor in sanatate. Va rugam sa va logati.