Curs online EMC

Artroza

Conf. Univ. Dr. Andra BALANESCU Dr. Razvan MIFTODE

Cursul a expirat. Aveti in continuare acces la materialele de curs, dar nu mai pot fi emise diplome.

Categoria: Medicina de familie Reumatologie

Structura: 3 lectii

Aproximativ 10 ore de studiu

Disponibil pana la: 2022-05-04

Organizator: Societatea Nationala de Medicina Familiei in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti

sustinut de:
sponsor


Cursul intitulat “Artroza” are ca scop principal actualizarea informațiilor știintifice referitoare la această boală, în conformitate cu ghidurile de practică medicală ale organizațiilor internaționale de profil.

Cursul este structurat în 3 lecții care cuprind teme principale de interes științific și profesional despre această patologie. Obiectivele generale urmăresc însușirea de către cursanți a datelor noi referitoare la patogenie, tabloul clinic, explorările paraclinice și imagistice, abordarea terapeutică non-farmacologică și farmacologică.

Materialul educațional oferă beneficiarilor, alături de un conținut științific elaborat și minuțios selectat, o suită de reprezentări grafice excelent realizate și lămuritoare dar și instrumente de evaluare a pacientului suferind. Explicații detaliate, susținute de scheme grafice clarificatoare, sunt oferite în toate capitolele, abordându-se inclusiv aspecte particulare patologiei în cauză: rolul inflamației în suferința articulară, procesele patologice la nivelul cartilajului articular sau durerea în artroze. O serie de instrumente incluse și explicate in curs (ex. Chestionarul WOMAC, Indicele Lequesne sau stratificarea risculul cardio-vascular/gastrointestinal la pacienții cu artroze) ajută cursanții de a aplica în practică, de o manieră promptă și eficientă, informațiile obținute în urma parcurgerii celor 3 lecții.

Partea de încheiere a cursului conține o sinteză a recomandărilor din principalele ghiduri internaționale (EULAR, ACR și OARSI) cu accent pe conduita practică a profesionistului medical față de pacientul cu patologie articulară și locomotorie cronică.

Cursul „Artroza” este un curs care ofera 10 puncte EMC gratuite, de tip interactiv si se adreseaza medicilor de toate specialitatile care doresc sa invete sau sa aprofundeze aria de terapie „Reumatologie„. Cursantilor care au absolvit examenul final li se vor acorda diplome de participare cu punctele EMC aferente iar suportul de curs va putea fi accesat tot timpul si dupa finalizarea cursului pe platforma FormareMedicala.

divider Cursurile FormareMedicala sunt creditate pentru urmatoarele specialitati:
Medicină de familie; Medicină de urgenţă; Medicină internă; Boli infecţioase; Cardiologie; Cardiologie pediatrică; Dermatovenerologie; Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice; Endocrinologie; Expertiza medicală a capacităţii de muncă; Gastroenterologie; Gastroenterologie pediatrică; Hematologie; Medicină fizică şi de reabilitare; Medicina muncii; Medicină sportivă; Nefrologie; Nefrologie pediatrică; Neonatologie; Neurologie; Neurologie pediatrică; Oncologie medicală; Oncologie şi hematologie pediatrică; Pediatrie; Pneumologie; Pneumologie pediatrică; Psihiatrie; Psihiatrie pediatrică; Radioterapie; Reumatologie, Chirurgie cardiovasculară, Chirurgie generală, Chirurgie orală şi maxilo-facială, Chirurgie pediatrică, Chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, Chirurgie toracică, Chirurgie vasculară, Neurochirurgie, Obstetrică-ginecologie, Oftalmologie, Ortopedie pediatrică, Ortopedie şi traumatologie, Otorinolaringologie, Urologie

divider Cuvinte cheie curs: artroza, artrozele, ce este artroza, tipuri de artroza, artroza simptome, boala artrozica, tratament pentru artroza, modificari artrozice, artroza degenerativa, artroza cauze, womac

×

Logare in site

Cursurile sunt disponibile doar utilizatorilor inregistrati

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!