Curs online EMC

Artroza

Conf. Univ. Dr. Andra BALANESCU Dr. Razvan MIFTODE

Cursul a expirat. Aveti in continuare acces la materialele de curs, dar nu mai pot fi emise diplome.

Categoria: Medicina de familie Reumatologie

Structura: 3 lectii

Aproximativ 10 ore de studiu

Disponibil pana la: 2022-05-04

Organizator: Societatea Nationala de Medicina Familiei in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti

sustinut de:
sponsor


Cursul “Artroza” are ca scop principal actualizarea informatiilor stiintifice referitoare la aceasta boala, in conformitate cu cele mai noi ghiduri de practica medicala ale organizatiilor internationale de profil.

Cursul este structurat in 3 lectii care cuprind teme principale de interes stiintific si profesional despre aceasta patologie. Obiectivele generale urmaresc insusirea de catre cursanti a datelor noi referitoare la patogenie, tabloul clinic (detaliind semnele si simptomele bolii), explorarile paraclinice si imagistice, abordarea terapeutica non-farmacologica si farmacologica, precum si prognostic pe termen scurt/mediu si lung.

Materialul educational ofera beneficiarilor, alaturi de un continut stiintific elaborat si minutios selectat, o suita de reprezentari grafice excelent realizate si lamuritoare, dar si instrumente de evaluare a pacientului suferind.

Explicatii detaliate, sustinute de scheme grafice clarificatoare, sunt oferite in toate capitolele, abordandu-se inclusiv aspecte particulare patologiei in cauza: rolul inflamatiei in suferinta articulara, procesele patologice la nivelul cartilajului articular sau durerea in artroze.

O serie de instrumente incluse si explicate in curs (ex. Chestionarul WOMAC, Indicele Lequesne sau stratificarea risculul cardio-vascular/gastrointestinal la pacientii cu artroze) ajuta cursantii de a aplica in practica lor curenta, intr-o maniera prompta si eficienta, informatiile obtinute in urma parcurgerii celor 3 lectii.

Partea de incheiere a cursului contine o sinteza a recomandarilor din principalele ghiduri internationale (EULAR, ACR si OARSI), cu accent pe conduita practica a profesionistului medical fata de pacientul cu patologie articulara si locomotorie cronica. Sunt detaliate masurile nefarmacologice si tratamentele medicamentoase de ultima ora disponibile pentru acesti pacienti.

Cursul „Artroza” este un curs online, de tip interactiv, care ofera 10 puncte EMC gratuite si se adreseaza medicilor de toate specialitatile care doresc sa invete sau sa aprofundeze aria de terapie Reumatologie.

 

Cursantilor care au absolvit examenul final li se vor acorda diplome de participare cu punctele EMC aferente, iar suportul de curs va putea fi accesat si dupa finalizarea cursului, pe platforma FormareMedicala.

divider Cuvinte cheie curs: artroza, artrozele, ce este artroza, tipuri de artroza, artroza simptome, boala artrozica, tratament pentru artroza, modificari artrozice, artroza degenerativa, artroza cauze, womac

divider Cursurile FormareMedicala sunt creditate pentru urmatoarele specialitati:
Medicină de familie; Medicină de urgenţă; Medicină internă; Alergologie şi imunologie clinică, Anestezie şi terapie intensivă Boli infecţioase; Cardiologie; Cardiologie pediatrică; Dermatovenerologie; Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice; Endocrinologie; Expertiza medicală a capacităţii de muncă; Gastroenterologie; Gastroenterologie pediatrică; Hematologie; Medicină fizică şi de reabilitare; Medicina muncii; Medicină sportivă; Nefrologie; Nefrologie pediatrică; Neonatologie; Neurologie; Neurologie pediatrică; Oncologie medicală; Oncologie şi hematologie pediatrică; Pediatrie; Pneumologie; Pneumologie pediatrică; Psihiatrie; Psihiatrie pediatrică; Radioterapie; Reumatologie, Chirurgie cardiovasculară, Chirurgie generală, Chirurgie orală şi maxilo-facială, Chirurgie pediatrică, Chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, Chirurgie toracică, Chirurgie vasculară, Neurochirurgie, Obstetrică-ginecologie, Oftalmologie, Ortopedie pediatrică, Ortopedie şi traumatologie, Otorinolaringologie, Urologie, Anatomie patologică, Epidemiologie, Medicina de laborator, Medicina legala, Medicina nucleara, Microbiologie medicala, Sanatate publica si management