Stimati colegi,
Boala cronica de rinichi (BCR) a devenit, in ultimii ani, o importanta problema de sanatate publica, afectand circa 10% din populatia globului si peste 20% dintre persoanele cu varsta peste 65 de ani. Principalii factori de risc in aparitia BCR sunt: diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si alte boli cardiovasculare, bolile glomerulare si tubulo-interstitiale renale, bolile sistemice, afectiunile urologice si oncologice.
Nerecunoscuta precoce si netratata corect, BCR evolueaza spre complicatii invalidante pentru pacient, afectand calitatea vietii acestuia. Din aceste considerente, rezida importanta abordarii multidisciplinare, in echipa, a pacientului renal, iar rolul medicului de familie este esential pentru depistarea preoce si asigurarea unei ingrijiri integrative, holistice a acestui grup special de pacienti.
Cursul „Boala cronica de rinichi” este un program disponibil online, care are ca obiectiv punerea la dispozitia medicilor de familie, folosind ultimele notiuni ale medicinii bazate pe dovezi, informatii actuale despre boala cronica renala.
Printre obiectivele cursului se numara si actualizarea notiunilor legate de screeningul si diagnosticul cat mai precoce, ceea ce ar putea face diferenta intre un pacient ulterior dializat si unul cu o viata normala. Un alt scop al acestui curs este identificarea semnelor si simptomelor bolii care sa ne conduca cat mai devreme la diagnosticarea acestei patologii.
In continuarea cursului punem accent pe tratarea la timp a pacientului diagnosticat cu BRC, amintind ca ceea mai buna abordare este cea multidisciplinara, integrata clinic si paraclinic.
Prezentam noutatile in materie de ghiduri de preventie, diagnostic, tratament si prognostic pe termen scurt/mediu si lung pentru a sprijinii activitatea profesionistilor din sanatate, cu scopul de a manageria cat mai bine pacientul cu aceasta patologie.
Speram sa gasiti cursul nostru interesant, instructiv si chiar captivant!
Cursantilor care au absolvit examenul final li se vor acorda diplome de participare cu punctele EMC aferente, iar suportul de curs va putea fi accesat si dupa finalizarea acestuia, pe platforma FormareMedicala.