Curs online EMC

HIV – evolutie, diagnostic si tratament

Prof. Dr. Carmen Mihaela DOROBAT Prof. Dr. Anca STREINU-CERCEL Prof. Dr. Anca VASIESIU Conf. Univ. Dr. Cristiana OPREA Prof. Univ. Dr. Irina Magdalena DUMITRU Dr. Anca DELEANU

Categoria: Boli Infectioase

Structura: 5 lectii

Aproximativ 15 ore de studiu

Disponibil pana la: 2024-12-31

Organizator: Societatea Nationala de Medicina Familiei in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti

sustinut de:
sponsor


Platforma Formare Medicala va invita sa parcurgeti un curs gratuit, creditat EMC, in care sa reactualizati cunostintele referitoare la infectia HIV/SIDA. Utilitatea acestui curs este una extrem de crescuta, in special in contextul in care fiecare specialist din domeniul medical se confrunta astazi cu pacienti seropozitivi.

Vorbim in zilele noastre de o crestere a adresabilitatii acestor pacienti catre servicii medicale diverse, fie din cauza faptului ca a ajuns la maturitate, spre varsta a III-a cohorta de pacienti infectati in preajma anilor 1990, fie ca vorbim despre pacienti infectati din cadrul minoritatilor sexuale si nu numai.

Acest curs este structurat in 5 lectii in care ne-am propus sa abordam toate temele legate de HIV/SIDA; incepem cu date de epidemiologie globala si loco-regionala, date de etiopatogenie pornind de la originile acestui virus si pana in zilele noastre, continuam cu fiziopatologia infectiei, tabloul clinic (semne, simptome si infectii oportuniste asociate), diagnostic clinic si paraclinic, iar in final abordam tema tratamentului si a prognosticului acestor pacienti pe termen scurt-mediu si lung.

Nu in ultimul rand, abordam latura psiho-emotionala implicata in aceasta patologie, atat prin fenomenul de stigmatizare, cat si prin suferinta emotionala pe care pacientii o parcurg de la diagnostic pana la acceptarea bolii.

divider Cursurile FormareMedicala sunt creditate pentru urmatoarele specialitati:
Medicină de familie; Medicină de urgenţă; Medicină internă; Alergologie şi imunologie clinică, Anestezie şi terapie intensivă Boli infecţioase; Cardiologie; Cardiologie pediatrică; Dermatovenerologie; Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice; Endocrinologie; Expertiza medicală a capacităţii de muncă; Gastroenterologie; Gastroenterologie pediatrică; Hematologie; Medicină fizică şi de reabilitare; Medicina muncii; Medicină sportivă; Nefrologie; Nefrologie pediatrică; Neonatologie; Neurologie; Neurologie pediatrică; Oncologie medicală; Oncologie şi hematologie pediatrică; Pediatrie; Pneumologie; Pneumologie pediatrică; Psihiatrie; Psihiatrie pediatrică; Radioterapie; Reumatologie, Chirurgie cardiovasculară, Chirurgie generală, Chirurgie orală şi maxilo-facială, Chirurgie pediatrică, Chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, Chirurgie toracică, Chirurgie vasculară, Neurochirurgie, Obstetrică-ginecologie, Oftalmologie, Ortopedie pediatrică, Ortopedie şi traumatologie, Otorinolaringologie, Urologie, Anatomie patologică, Epidemiologie, Medicina de laborator, Medicina legala, Medicina nucleara, Microbiologie medicala, Sanatate publica si management