Curs online EMC

HTA in practica medicala

Cursul a expirat. Aveti in continuare acces la materialele de curs, dar nu mai pot fi emise diplome.

Organizator: Societatea Nationala de Medicina Familiei in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti

sustinut de:
sponsor


„HTA in practica medicala” este un curs disponibil on-line, gratuit al carui obiectiv este sa puna la dispozitia medicilor informatii actualizate si bazate pe dovezi stiintifice despre hipertensiunea arteriala.

Sunt prezentate informatii despre subtipurile hemodinamice de HTA primara, pasii prin care se masoara corect TA, influenta unor factori externi asupra valorilor TA, precum si regulile generale la masurarea TA.

In lectii sunt detaliate notiuni despre pseudohipertensiune, hipotensiunea arteriala ortostatica, principalele tipuri de masuratori. Este descrisa modalitatea de masurare ambulatorie a TA, dar si formele de HTA. Medicii sunt instruiti cu privire la primul pas pentru a afla daca un pacient este hipertensiv. Totodata, este subliniat impactul HTA in lume si importanta diagnosticarii HTA.

Sunt explicati factorii de risc care influenteaza prognosticul pacientilor hipertensivi, precum si conditiile clinice asociate HTA. Cursantii vor aprofunda notiuni esentiale despre screening-ul pentru AOT si CCA. Sunt subliniate consecintele lipsei de control a HTA. Totodata, sunt descrise si HTA la pacientul varstnic, la cel cu BCR, la cel cu boala coronariana, la cel cu insuficienta cardiaca si la gravide. Cursantii vor afla principiile de tratament ale hipertensiunii arteriale. Totodata, este descrisa HTA secundara si rezistenta. Nu in ultima rand, este definita si explicata urgenta hipertensiva. Aceste aspecte vor ajuta echipa medicala sa depisteze boala intr-un stadiu precoce, permitand un tratament de succes si avand un impact major asupra starii de sanatate a pacientului.

divider Cursurile FormareMedicala sunt creditate pentru urmatoarele specialitati:
Medicină de familie; Medicină de urgenţă; Medicină internă; Boli infecţioase; Cardiologie; Cardiologie pediatrică; Dermatovenerologie; Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice; Endocrinologie; Expertiza medicală a capacităţii de muncă; Gastroenterologie; Gastroenterologie pediatrică; Hematologie; Medicină fizică şi de reabilitare; Medicina muncii; Medicină sportivă; Nefrologie; Nefrologie pediatrică; Neonatologie; Neurologie; Neurologie pediatrică; Oncologie medicală; Oncologie şi hematologie pediatrică; Pediatrie; Pneumologie; Pneumologie pediatrică; Psihiatrie; Psihiatrie pediatrică; Radioterapie; Reumatologie, Chirurgie cardiovasculară, Chirurgie generală, Chirurgie orală şi maxilo-facială, Chirurgie pediatrică, Chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, Chirurgie toracică, Chirurgie vasculară, Neurochirurgie, Obstetrică-ginecologie, Oftalmologie, Ortopedie pediatrică, Ortopedie şi traumatologie, Otorinolaringologie, Urologie

×

Logare in site

Cursurile sunt disponibile doar utilizatorilor inregistrati

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!