Curs online EMC

Particularitati clinice si paraclinice ale hemofiliei

Prof. Dr. Daniel CORIU Dr. Melen BRINZA Dr. Iuliana PICIOREANU

Categoria: Medicina de familie

Structura: 3 lectii

Aproximativ 10 ore de studiu

Disponibil pana la: 2022-12-31

Organizator: Societatea Nationala de Medicina Familiei in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti

sustinut de:
sponsor


Hemofilia este o afectiune din ce in ce mai frecvent intalnita in practica curenta a medicului. Din acest motiv, am dorit sa punem la dispozitia tuturor specialistilor din domeniul medical, un curs cu informatii utile despre aceasta boala. Fie ca este diagnosticata intamplator, printr-un control de rutina, fie care are o simptomatologie clinica relevanta, Hemofilia este o problema de sanatate din ce in ce mai frecventa si de aici vine utilitatea acestui curs.

Cursul este structurat in 3 lectii, care pot fi parcurse in 10 ore de studiu.

Prima tema abordata de curs este genetica hemofiliei, sunt explicate mecanismele fiziopatologice din spatele aparitiei bolii, pentru ca intelegand modul de aparitie, putem intelege si abordarea ulterioara a bolii.

Continuam cu clasificarea bolii in functie de valorile biologice si simptomatologia clinica din fiecare stadiu al bolii.

Un capitol special l-am dedicat diagnosticului diferential, deoarece este extreme de important sa stim ce alte patologii pot avea semne si simptome asemanatoare si cum sa stabilim corect diagnosticul de certitudine. In ajutorul stabilirii precise a diagnosticului de certitudine vin si investigatiile complementare, care au fost explicate in cadrul cursului.

Urmatorul capitol este dedicat evolutiei bolii, prognosticului pe termen scurt/mediu si lung, dar si complicatiilor posibile.

Am dedicate un amplu capitol tratamentului si monitorizarii terapiei hemofiliei, cu exemplificarea claselor terapeutice si a celor mai noi scheme aprobate pentru aceasta patologie.

In cadrul cursului au fost descrise si o serie de particularitati clinice si paracline ale acestei afectiuni, iar in finalul cursului s-a abordat tema recuperarii medicale si importantei kinetoterapiei in cadrul mangementului hemofiliei.

Acest curs pe care il regasiti pe platforma Formare Medicala este structurat in 3 lectii care pot fi asimilate in aproximativ 10 ore de studiu. Cursul „Particularitati clinice si paraclinice ale hemofiliei” va este oferit gratuit in cadrul platformei si este creditat cu 10 puncte EMC. Acestea se obtin la finalul cursului, dupa promovarea examenului de testare a cunostiintelor dobandite.

divider Cursurile FormareMedicala sunt creditate pentru urmatoarele specialitati:
Medicină de familie; Medicină de urgenţă; Medicină internă; Alergologie şi imunologie clinică, Anestezie şi terapie intensivă Boli infecţioase; Cardiologie; Cardiologie pediatrică; Dermatovenerologie; Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice; Endocrinologie; Expertiza medicală a capacităţii de muncă; Gastroenterologie; Gastroenterologie pediatrică; Hematologie; Medicină fizică şi de reabilitare; Medicina muncii; Medicină sportivă; Nefrologie; Nefrologie pediatrică; Neonatologie; Neurologie; Neurologie pediatrică; Oncologie medicală; Oncologie şi hematologie pediatrică; Pediatrie; Pneumologie; Pneumologie pediatrică; Psihiatrie; Psihiatrie pediatrică; Radioterapie; Reumatologie, Chirurgie cardiovasculară, Chirurgie generală, Chirurgie orală şi maxilo-facială, Chirurgie pediatrică, Chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, Chirurgie toracică, Chirurgie vasculară, Neurochirurgie, Obstetrică-ginecologie, Oftalmologie, Ortopedie pediatrică, Ortopedie şi traumatologie, Otorinolaringologie, Urologie, Anatomie patologică, Epidemiologie, Medicina de laborator, Medicina legala, Medicina nucleara, Microbiologie medicala, Sanatate publica si management

×

Logare in site

Cursurile sunt disponibile doar utilizatorilor inregistrati

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!