Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

HTA in practica medicului de familie

join course

Un curs oferit de Societatea Nationala de Medicina Familiei

in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Bucuresti

sustinut de:

 

 

 

HTA in practica medicului de familie

Data creditarii:15.07.2018 -15.07.2019

Obiectiv: Cursul "HTA in practica medicului de familie" este un program disponibil on-line, al carui obiectiv este sa puna la dispozitia medicilor de familie informatii actualizate si bazate pe dovezi stiintifice despre hipertensiunea arteriala.

Sunt prezentate informatii despre subtipurile hemodinamice de HTA primara, pasii prin care se masoara corect TA, influenta unor factori externi asupra valorilor TA, precum si regulile generale la masurarea TA.

In lectii sunt detaliate notiuni despre pseudohipertensiune, hipotensiunea arteriala ortostatica, principalele tipuri de masuratori. Este descrisa modalitatea de masurare ambulatorie a TA, dar si formele de HTA. Medicii sunt instruiti cu privire la primul pas pentru a afla daca un pacient este hipertensiv. Totodata, este subliniat impactul HTA in lume si importanta diagnosticarii HTA.

Sunt explicati factorii de risc care influenteaza prognosticul pacientilor hipertensivi, precum si conditiile clinice asociate HTA. Cursantii vor aprofunda notiuni esentiale despre screening-ul pentru AOT si CCA. Sunt subliniate consecintele lipsei de control a HTA. Totodata, sunt descrise si HTA la pacientul varstnic, la cel cu BCR, la cel cu boala coronariana, la cel cu insuficienta cardiaca si la gravide. Cursantii vor afla principiile de tratament ale hipertensiunii arteriale. Totodata, este descrisa HTA secundara si rezistenta. Nu in ultima rand, este definita si explicata urgenta hipertensiva. Aceste aspecte vor ajuta medicul de familie sa depisteze boala intr-un stadiu precoce, permitand un tratament de succes si avand un impact major asupra starii de sanatate a pacientului.

Pentru studiu va recomandam sa parcurgeti materialele stiintifice disponibile online in pagina "Lectii". Cursul se incheie cu examenul final.

Absolvind cursul "HTA in practica medicului de familie" cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 15 puncte recunoscute in programul EMC in specialitatea Medicina de Familie.

Inapoi la cursuri Acces lectii

Autorii cursului

S.L. Dr. Elisabeta Badila, Director de curs
As. Univ. Dr. Ana-Maria Vintila
As. Univ. Dr. Ana Maria Balahura
Prof. Dr. Daniela Bartos
Dr. Emma Weiss
Dr. Rodica Tanasescu - Medic Primar, specialitatea Medicina de Familie, formator
Dr. Ioana Daciana TOMA – Medic Primar, specialitatea Medicina de Familie, formator

 

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Pentru a avea acces la lectii si examene, autentificati-va aici:

Nume Utilizator
Parola

Daca nu aveti cont de utilizator, click aici pentru a crea acum un cont gratuit.

Login failed

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it.

Lectiile si examenele sunt disponibile imediat dupa inscrierea la curs.