Deficitul de magneziu: cauze, evaluare, tratament. Perspectivele medicului cardiolog si neurolog

Sunteti aici: EMC FormareMedicala » Webinarii » Deficitul de magneziu: cauze, evaluare, tratament. Perspectivele medicului cardiolog si neurolog

✶ WEBINAR ✶

Deficitul de magneziu: cauze, evaluare, tratament. Perspectivele medicului cardiolog si neurolog

Urmareste inregistrarea

🕑 Data și ora: 27-04-2023, 19:00

🔊 Lectori: Prof. Dr. Camelia Diaconu - Medic primar Medicină Internă și Cardiologie
Dr. Armand Frăsineanu - Medic primar Neurologie

Ne face deosebită plăcere să vă invităm în data de 27 aprilie 2023 să participați la webinarul intitulat Deficitul de magneziu: cauze, evaluare, tratament. Perspectivele medicului cardiolog și neurolog.

Magneziul este un element necesar pentru organismul uman și are un rol esențial în menținerea sănătății și a calității vieții. Unul dintre principalele roluri ale Mg este acela de a conserva potențialul electric al neuronilor. Prin urmare, deficitul de magneziu poate provoca complicații neurologice.

Hipertensiunea arterială este o afecțiune complexă, în care diverși factori și mecanisme se asociază, rezultând complicații cardiovasculare și cerebrovasculare care reprezintă astăzi cele mai frecvente cauze de mortalitate, morbiditate, dizabilitate și costuri ridicate pentru sănătate la nivel mondial. În ultimele decenii, a existat un număr excepțional de studii experimentale, epidemiologice și clinice care au confirmat o relație strânsă între deficitul de magneziu și hipertensiunea arterială.

Hipomagneziemia și depleția depozitelor intracelulare de magneziu sunt considerate responsabile de o varietate de anomalii cardiovasculare și alte anomalii funcționale, inclusiv diverse aritmii, afectarea contractilității cardiace și vasoconstricția.

Participând la acest webinar veți avea posibilitatea să aflați de la Lectorii invitați care sunt perspectivele de management ale deficitului de magneziu în contextul unei abordări holistice.

Agendă Eveniment

  • * Corelatiile deficitului de magneziu cu bolile cardiovasculare – Prof. Dr. Camelia Diaconu
  • * Rolul magneziului în prevenirea și tratarea afecțiunilor neurologice – Dr. Armand Frăsineanu
Pasul 1. Login sau creare cont

Inregistrarea evenimentului este disponibila dupa login.

×

Logare in site

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!