Sunteti aici: FormareMedicala » Webinarii » Despre gripa si profilaxia gripei in sezonul 2020 – 2021

Despre gripa si profilaxia gripei in sezonul 2020 – 2021

🔊 Lectori:
Dr. Gindrovel Dumitra - Medic Primar Medicina de Familie, instructor-formator Medicina de Familie, Doctor in Medicina (Dolj) – coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF)

🕑 Data si ora: 07-10-2020, 19:00

Sezonul gripal 2020-2021 va reprezenta o provocare pentru sănătatea publică având în vederea evoluția pandemiei de COVID 19. Suprapunerea unei epidemii de gripă peste pandemie ar reprezintă o povară suplimentară peste sistemul sanitar românesc fapt ce ar putea duce la o suprasolicitare și depăsire a resurselor spitalicești de tratare a cazurilor grave. Din această perspectivă, măsurile nespecifice de prevenire a infecțiilor respiratorii trebuie dublate de măsurile specifice de vaccinare pentru bolile prevenibile prin vaccinare.

Un loc central în această abordare o reprezintă vaccinarea antigripală ca fiind cea mai eficace intervenție de sănătate publică care poate fi aplicată în acaestă perioadă, în absența unui vaccin disponibil pentru infecția produsă de virusul SARS CoV2.

Intalnirea este interactiva, incurajam adresarea intrebarilor atat de ordin general, cat si specifice contextului pandemiei COVID-19.

Veti fi redirectati catre pagina de autentificare pentru a va prelua automat datele de participare la webinar

×

Logare in site

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!