Head & Heart Webinar

Sunteti aici: EMC FormareMedicala » Webinarii » Head & Heart Webinar

✶ WEBINAR ✶

Head & Heart Webinar

­čĽĹ Data ╚Öi ora: 03-04-2024, 18:00

­čöŐ Lectori: Dr. Elvis Bo┼úu, medic primar cardiolog, Spitalul Jude╚Ťean de Urgen╚Ť─â Pite╚Öti
╚ś.L. Dr. Titus Mihai Vasile, medic primar neurolog, Spitalul Universitar Militar Central Bucure╚Öti

Este anticoagularea o continu─â provocare? Cum abord─âm pacientul cu FiA?

Deoarece, ├«n cele mai multe cazuri, FiA este ÔÇťInamicul invizibilÔÇŁ┬á este foarte important─â abordarea integrat─â a pacientului in via╚Ťa de zi cu zi pentru a g─âsi echilibrul ├«ntre eficien╚Ť─â ╚Öi siguran╚Ť─â.

Pentru a cre╚Öte calitatea vie╚Ťii pacientului cu FiA este important─â diagnosticarea precoce ╚Öi aderen╚Ťa crescut─â la tratament. Peste 80% dintre pacien┼úii cu FANV au avut un scor CHA2DS2-VASc Ôëą2 ╚Öi necesit─â tratament anticoagulant pentru prevenirea AVC embolic. Tratamentul cu AVK ├«n practica clinic─â curent─â prezint─â un risc crescut de s├óngerare la ini╚Ťierea tratamentului.

V─â invit─âm alaturi de noi s─â parcurgem ├«mpreun─â aspecte legate de abordarea terapeutic─â a pacien╚Ťilor anticoagula╚Ťi. ├Än cadrul acestei ├«nt├ólniri ne referim la categoriile de pacien╚Ťi┬á frecvent greva╚Ťi de comorbidit─â╚Ťi, ap─âsa╚Ťi de v├órsta ├«naintat─â sau care sunt fragili. Fiecare pacient este unic ╚Öi abordarea terapeutic─â trebuie s─â fie ├«n concordan╚Ť─â cu patologiile asociate acestuia, de aceea este foarte important─â alegerea terapiei potrivite. Cum proced─âm, cum ├«i ajut─âm pe pacien╚Ťii cu FiA si alte comorbidit─â╚Ťi?

Migrena afecteaz─â peste un miliard de persoane din ├«ntreaga lume ╚Öi reprezint─â o povar─â semnificativ─â. Migrena este a doua cea mai mare cauz─â de dizabilitate global─â ├«n r├óndul popula╚Ťiei generale, dar ocup─â primul loc la femeile cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 15 ╚Öi 49 de ani. Pacien╚Ťii sunt adesea nevoi╚Ťi s─â renun╚Ťe la anumite activit─â╚Ťi ╚Öi nu mai pot participa la evenimentele importante din via╚Ťa lor. Arpoximativ 59% dintre pacien╚Ťi spun c─â migrena i-a ├«mpiedicat ├«n trecut s─â ├«╚Öi desf─â╚Öoare hobby-urile. V─â invit─âm s─â discut─âm despre pacien╚Ťii cu migren─â ╚Öi situa╚Ťiile cu care ace╚Ötia se confrunt─â.

Ce facem cu pacientul cu migren─â? Cum trat─âm migrena ╚Ťinand cont de faptul c─â tratamentele actuale pentru atacul de migren─â au limitari? Decizia de a ini╚Ťia un tratament preventiv se bazeaz─â pe frecven╚Ťa ╚Öi impactul atacurilor de migren─â ╚Öi pe r─âspunsul la tratamentele acute anterioare. Este important sa cunoa╚Ötem semnele migrenei? Care sunt elementele de preventie a migrenei pe care trebuie s─â le cunoa╚Ötem?┬á V─â astept─âm ├«n data de 3 aprilie, orele 18:00, s─â g─âsim ├«mpreun─â cele mai bune solu╚Ťii pentru acesti pacien╚Ťi.

Pasul 1. Login sau creare cont

Informatiile sunt disponibile doar profesionistilor in sanatate. Va rugam sa va logati.

Daca v-ati inregistrat deja, puteti primi linkul de acces pe email folosind formularul de mai jos.