Head & Heart Webinar   Anticoagularea si Cefaleea

Sunteti aici: EMC FormareMedicala » Webinarii » Head & Heart Webinar – Anticoagularea si Cefaleea

✶ WEBINAR ✶

Head & Heart Webinar – Anticoagularea si Cefaleea

🕑 Data și ora: 24-05-2024, 18:00

🔊 Lectori: Dr. Ovidiu TUDOR, Medic specialist neurologie
Dr. Lucia COJOCARU, Medic primar cardiologie

Deoarece, în cele mai multe cazuri, FiA este “Inamicul invizibil”  este foarte importantă abordarea integrată a pacientului in viața de zi cu zi pentru a găsi echilibrul între eficiență și siguranță.
Pentru a crește calitatea vieții pacientului cu FiA este importantă diagnosticarea precoce și aderența crescută la tratament. Peste 80% dintre pacienţii cu FANV au avut un scor CHA2DS2-VASc ≥2 și necesită tratament anticoagulant pentru prevenirea AVC embolic. Vă invităm să discutăm despre anticoagulante orale ce au demonstrate superioritate în reducerea AVC/ES, sângerări majore și deces de orice cauză.

Migrena afectează peste un miliard de persoane din întreaga lume și reprezintă o povară semnificativă. Migrena este a doua cea mai mare cauză de dizabilitate globală în rândul populației generale, dar ocupă primul loc la femeile cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani. Pacienții sunt adesea nevoiți să renunțe la anumite activități și nu mai pot participa la evenimentele importante din viața lor. Arpoximativ 59% dintre pacienți spun că migrena i-a împiedicat în trecut să își desfășoare hobby-urile. Vă invităm să discutăm despre pacienții cu migrenă și situațiile cu care aceștia se confruntă.

Ce facem cu pacientul cu migrenă? Cum tratăm migrena ținand cont de faptul că tratamentele actuale pentru atacul de migrenă au limitari? Decizia de a iniția un tratament preventiv se bazează pe frecvența și impactul atacurilor de migrenă și pe răspunsul la tratamentele acute anterioare. Este important sa cunoaștem semnele migrenei? Care sunt elementele de prevenție a migrenei pe care trebuie să le cunoaștem?

Vă așteptam în data de 24 MAI, orele 18:00, să găsim împreună cele mai bune soluții pentru acești pacienți.

Pasul 1. Autentificare sau creare cont

Informatiile sunt disponibile doar profesionistilor in sanatate. Va rugam sa va logati.

Daca v-ati inregistrat deja, puteti primi linkul de acces pe email folosind formularul de mai jos.