Head & Heart Webinar

Sunteti aici: EMC FormareMedicala » Webinarii » Head & Heart Webinar

✶ WEBINAR ✶

Head & Heart Webinar

🕑 Data și ora: 25-03-2024, 18:00

🔊 Lectori: Dr. Cristian Udroiu, Medic primar cardiolog, Responsabil Laborator Cardiologie Intervențională, Spitalul Universitar de Urgență București
Dr. Armand Frăsineanu, Medic primar neurolog, Spitalul Clinic Colentina

Este anticoagularea o continua provocare? Cum abordam pacientul cu FiA?

Deoarece, în cele mai multe cazuri, FiA este “Inamicul invizibil”, este foarte importanta abordarea integrată a pacientului în viața de zi cu zi pentru a găsi echilibrul între eficiență și siguranță.

Pentru a crește calitatea vieții pacientului cu FiA este importantă diagnosticarea precoce și aderența crescută la tratament. Peste 80% dintre pacienţii cu FANV au avut un scor CHA2DS2-VASc ≥2 și necesită tratament anticoagulant pentru prevenirea AVC embolic. Tratamentul cu AVK în practica clinică curentă prezintă un risc crescut de sângerare la inițierea tratamentului.

Vă invităm alaturi de noi să parcurgem impreună aspecte legate de abordarea terapeutică a pacienților anticoagulați. În această intalnire ne referim la categoriile de pacienți  frecvent grevați de comorbidități, apăsați de varsta înaintată sau care sunt fragili. Fiecare pacient este unic și abordarea terapeutică trebuie să fie în concordantă cu patologiile asociate acestuia, de aceea este foarte importantă alegerea terapiei potrivite. Cum procedăm, cum îi ajutăm pe pacienții cu FiA și alte comorbidități?

Migrena afectează peste un miliard de persoane din întreaga lume și reprezintă o povară semnificativă.

Migrena este a doua cea mai mare cauză de dizabilitate globală în rândul populației generale, dar ocupă primul loc la femeile cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani. Pacienții sunt adesea nevoiți să renunțe la anumite activități și nu mai pot participa la evenimentele importante din viața lor. ~59% dintre pacienți spun că migrena i-a împiedicat în trecut să își desfășoare hobby-urile. Vă invităm să discutăm despre pacienții cu migrena și situațiile cu care aceștia se confruntă. Ce facem cu pacientul cu migrenă? Cum tratăm migrena ținand cont de faptul că tratamentele actuale pentru atacul de migrena au limitări? Decizia de a iniția un tratament preventiv se bazează pe frecvența și impactul atacurilor de migrenă și pe răspunsul la tratamentele acute anterioare. Este important să cunoaștem semnele migrenei? Care sunt elementele de prevenție a migrenei pe care trebuie să le cunoaștem?  Vă asteptăm în data de 25 martie, orele 18:00, să găsim împreună cele mai bune soluții pentru acesti pacienți.

Pasul 1. Login sau creare cont

Informatiile sunt disponibile doar profesionistilor in sanatate. Va rugam sa va logati.

Daca v-ati inregistrat deja, puteti primi linkul de acces pe email folosind formularul de mai jos.