Head & Heart Webinar

Sunteti aici: EMC FormareMedicala » Webinarii » Head & Heart Webinar

✶ WEBINAR ✶

Head & Heart Webinar

­čĽĹ Data ╚Öi ora: 25-03-2024, 18:00

­čöŐ Lectori: Dr. Cristian Udroiu, Medic primar cardiolog, Responsabil Laborator Cardiologie Interven╚Ťional─â, Spitalul Universitar de Urgen╚Ť─â Bucure╚Öti
Dr. Armand Fr─âsineanu, Medic primar neurolog, Spitalul Clinic Colentina

Este anticoagularea o continua provocare? Cum abordam pacientul cu FiA?

Deoarece, ├«n cele mai multe cazuri, FiA este ÔÇťInamicul invizibilÔÇŁ, este foarte importanta abordarea integrat─â a pacientului ├«n via╚Ťa de zi cu zi pentru a g─âsi echilibrul ├«ntre eficien╚Ť─â ╚Öi siguran╚Ť─â.

Pentru a cre╚Öte calitatea vie╚Ťii pacientului cu FiA este important─â diagnosticarea precoce ╚Öi aderen╚Ťa crescut─â la tratament. Peste 80% dintre pacien┼úii cu FANV au avut un scor CHA2DS2-VASc Ôëą2 ╚Öi necesit─â tratament anticoagulant pentru prevenirea AVC embolic. Tratamentul cu AVK ├«n practica clinic─â curent─â prezint─â un risc crescut de s├óngerare la ini╚Ťierea tratamentului.

V─â invit─âm alaturi de noi s─â parcurgem impreun─â aspecte legate de abordarea┬áterapeutic─â a pacien╚Ťilor anticoagula╚Ťi. ├Än aceast─â intalnire ne referim la categoriile de pacien╚Ťi ┬áfrecvent greva╚Ťi de comorbidit─â╚Ťi, ap─âsa╚Ťi de varsta ├«naintat─â sau care sunt fragili. Fiecare pacient este unic ╚Öi abordarea terapeutic─â trebuie s─â fie ├«n concordant─â cu patologiile asociate acestuia, de aceea este foarte important─â alegerea terapiei potrivite. Cum proced─âm, cum ├«i ajut─âm pe pacien╚Ťii cu FiA ╚Öi alte comorbidit─â╚Ťi?

Migrena afectează peste un miliard de persoane din întreaga lume și reprezintă o povară semnificativă.

Migrena este a doua cea mai mare cauz─â de dizabilitate global─â ├«n r├óndul popula╚Ťiei generale, dar ocup─â primul loc la femeile cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 15 ╚Öi 49 de ani. Pacien╚Ťii sunt adesea nevoi╚Ťi s─â renun╚Ťe la anumite activit─â╚Ťi ╚Öi nu mai pot participa la evenimentele importante din via╚Ťa lor. ~59% dintre pacien╚Ťi spun c─â migrena i-a ├«mpiedicat ├«n trecut s─â ├«╚Öi desf─â╚Öoare hobby-urile. V─â invit─âm s─â discut─âm despre pacien╚Ťii cu migrena ╚Öi situa╚Ťiile cu care ace╚Ötia se confrunt─â. Ce facem cu pacientul cu migren─â? Cum trat─âm migrena ╚Ťinand cont de faptul c─â tratamentele actuale pentru atacul de migrena au limit─âri? Decizia de a ini╚Ťia un tratament preventiv se bazeaz─â pe frecven╚Ťa ╚Öi impactul atacurilor de migren─â ╚Öi pe r─âspunsul la tratamentele acute anterioare. Este important s─â cunoa╚Ötem semnele migrenei? Care sunt elementele de preven╚Ťie a migrenei pe care trebuie s─â le cunoa╚Ötem? ┬áV─â astept─âm ├«n data de 25 martie, orele 18:00, s─â g─âsim ├«mpreun─â cele mai bune solu╚Ťii pentru acesti pacien╚Ťi.

Pasul 1. Autentificare sau creare cont

Informatiile sunt disponibile doar profesionistilor in sanatate. Va rugam sa va logati.

Daca v-ati inregistrat deja, puteti primi linkul de acces pe email folosind formularul de mai jos.