Screeningul, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice

Sunteti aici: EMC FormareMedicala » Webinarii » Screeningul, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice

✶ WEBINAR ✶

Screeningul, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice

Managementul și abordarea terapeutică a neuropatiei diabetice

Urmareste inregistrarea

🕑 Data și ora: 24-02-2022, 18:00

🔊 Lectori:

Prof. Dr. Gabriela Radulian

Prof. Dr. Bogdan Timar

Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab continuă seria de evenimente dedicate neuropatiei diabetice cu un nou webinar dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății, care va avea loc în data de 24 februarie 2022, începând cu ora 18:00.

În cadrul acestei manifestări științifice, lectorii vor prezenta noutățile și progresele înregistrate în domeniul neuropatiei diabetice. Problematica ridicată de către neuropatia diabetică este cu atât mai pregnantă cu cât această complicație, caracterizată prin leziuni ale nervilor periferici, conduce la pierderea sensibilităților (tactilă, vibratorie, termică și dureroasă) și favorizează apariția ulcerațiilor la nivelul membrelor inferioare.

Prof. Dr. Gabriela Radulian a reprezentat România într-un important studiu internațional din domeniul complicaților diabetului. Împreună cu experți din alte 11 țări au elaborat o serie de recomandări privind screening-ul, diagnosticul și tratamentul neuropatiei diabetice periferice în practica clinică, bazate pe consens științific și folosind procesul Delphi. Studiul elaborat de aceștia a fost deja acceptat spre a fi publicat în “Diabetes Research and Clinical Practice”, publicația oficială a Federației Internaționale de Diabet.

Consensul realizat de experți recomandă că pentru o îngrijire medicală corectă a persoanei cu diabet și complicații la nivelul piciorului este nevoie de creșterea calităţii serviciilor medicale, cât şi limitarea, prin abordare timpurie, a apariției altor complicații și a urmărilor acestora, care pot fi invalidante și conduc la scăderea calității vieții. Doar în acest fel se poate institui un management de succes, care să scadă riscul de apariție al ulcerațiilor și al amputațiilor la nivelul piciorului.

Pe parcursul evenimentului, participanții vor avea șansa să intre în legătură directă cu lideri de opinie din România specializați în prevenția, diagnosticul și tratamentul adecvat al neuropatiei diabetice.

Webinarul este moderat de Dna. Prof. Dr. Gabriela Radulian si are urmatoarele teme:

* “Recomandări actuale ale ghidurilor în tratamentul neuropatiei diabetice” – Profesor Dr. Gabriela Radulian

* “Screening-ul și diagnosticul neuropatiei diabetice din perspectiva medicului diabetolog” – Profesor Dr. Bogdan Timar

Pasul 1. Autentificare sau creare cont

Inregistrarea evenimentului este disponibila dupa login.