Screeningul, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice

Sunteti aici: EMC FormareMedicala » Webinarii » Screeningul, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice

✶ WEBINAR ✶

Screeningul, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice

Neuropatia diabetică, complicația tăcută a diabetului zaharat

Urmareste inregistrarea

🕑 Data și ora: 24-03-2022, 18:00

🔊 Lectori:

Prof. Dr. Gabriela Radulian

S.L. Dr. Anca Crăciun

Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab are plăcerea de a vă invita la un nou eveniment online dedicat neuropatiei diabetice, care va avea loc în data de 24 martie 2022, ora 18:00.

Neuropatia diabetică este o complicație frecvent întâlnită în rândul persoanelor cu diabet zaharat, 50% dintre aceste persoane putând fi asimptomatice. Chiar și în lipsa unor simptome, screeningul neuropatiei diabetice este obligatoriu, deoarece intervenția terapeutică precoce poate încetini sau opri evoluția acestei afecțiuni, iar ulcerațiile și amputațiile pot fi astfel prevenite.

Prof. Dr. Gabriela Radulian a reprezentat România în cadrul Consensului experților internaționali în domeniul complicațiilor diabetului. Împreună cu experți din alte 11 țări au elaborat o serie de recomandări privind screeningul, diagnosticul și tratamentul neuropatiei diabetice periferice în practica clinică, bazate pe evidențe clinice, folosind procesul Delphi. Consensul se află publicat în “Diabetes Research and Clinical Practice”, publicația oficială a Federației Internaționale de Diabet.

Pe parcursul evenimentului, lectorii vor prezenta noutățile și progresele înregistrate în domeniul neuropatiei diabetice, iar participanții vor avea oportunitatea să intre în legătură directă cu lideri de opinie din România specializați în prevenția, diagnosticul și tratamentul adecvat neuropatiei diabetice

Webinarul este moderat de Dna. Prof. Dr. Gabriela Radulian si are urmatoarele teme:

  • Recomandări actuale ale ghidurilor în tratamentul neuropatiei diabetice” – Prof. Univ. Dr. Gabriela Radulian
  • Gestionarea factorilor metabolici și abordarea terapeutică precoce a neuropatiei diabetice din perspectiva medicului diabetolog” – Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun
Pasul 1. Autentificare sau creare cont

Inregistrarea evenimentului este disponibila dupa login.