Preventia si monitorizarea pacientului conform Contractului Cadru 2023-2024   Cardiologie

Sunteti aici: EMC FormareMedicala » Webinarii » Preventia si monitorizarea pacientului conform Contractului Cadru 2023-2024 – Cardiologie

✶ WEBINAR ✶

Preventia si monitorizarea pacientului conform Contractului Cadru 2023-2024 – Cardiologie

Urmareste inregistrarea

🕑 Data și ora: 12-09-2023, 18:00

🔊 Lectori: Dr. Rodica Tanasescu, S.L. Dr. Daniela Balta

Sectiuni: Cardiologie

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în lume, reprezentând aproape jumătate din totalitatea cauzelor de mortalitate. Deși în România speranța de viață a crescut cu peste 4 ani în ultimele 2 decenii, rămâne printre cele mai scăzute din Europa. Identificarea factorilor de risc cardiometabolici la populația sănătoasă și intervențiile pe factorii de risc depistați reprezintă o parte importantă a activității medicului de familie.

De asemenea, depistarea și monitorizarea activă a pacienților cu HTA, dislipidemie, diabet zaharat și boală cronică de rinichi, educația pacienților pentru un stil de viață sănătos, ajustarea terapiei afecțiunilor cunoscute contribuie la evoluția și prognosticul favorabil al pacienților și la o calitatea bună a vieții. Activitatea de depistare a factorilor de risc cardiometabolic și intervențiile asupra lor, precum și managentul activ al hipertensiunii, diabetului, dislipidemiei și bolii cronice de rinichi reprezintă nu doar o compenentă a unui act medical de calitate, o recunoaștere a rolului medicului de familie în prevenția bolilor cardiovasculare, dar și o sursă de venit pentru cabinet.

Bolile cardio și cerebrovasculare, bolile metabolice (dislipidemia si DZ2) sunt un capitol important în Co-Ca si Normele acestuia.  Ele sunt o provocare pentru noi, dar, dacă le studiem atent vom vedea ca ceea ce este stipulat sunt lucruri pe care le facem în mod uzual. Trebuie doar sa lucrăm structurat și vom vedea ca va există un beneficiu atât pentru evoluția pacienților, pentru munca noastră de profesioniști, cât si un beneficiu pentru finanțarea cabinetului nostru.  Majoritatea cazurilor noi de HTA, dislipidemie, sau DZ au fost și sunt depistate de noi, medicii de familie; acest lucru permite 3 consultații de ,,evaluare initială” realizate în maxim 90 de zile, care vor fi recompensate cu cate 10 de puncte, în total 30 puncte de servicii pentru un caz nou (DZ2, HTA, Dislipidemie). Nu uităm că se poate adauga un ECG, un MATA, index gleznă-braț, sau la pacientul diabetic un test monofilament.  Suplimentar, se mai acordă 5,5 pct după confirmarea cazului nou de către medicul specialist din domeniu. Pentru monitorizare vom acorda 2 consultații  fiecărui pacient, in maxim 90 de zile. Fiecare dintre aceste două consultații va fi punctată cu 10 puncte. Se poate face o altă monitorizare dupa 6 luni.

Credem că, împreună, putem transforma dificultățile acestui contract în beneficii pentru bolnavi si pentru noi deopotrivă.

Vă așteptăm la o dezbatere activă despre prevenția și managementul bolilor cardiovasculare în data de 12.09.2023 ora 18:00!

Agenda eveniment

Moderatori: S.L. Dr. Daniela Balta, Dr. Rodica Tanasescu

18:00 – 18:20 – Aplicabilitatea Normelor CoCa in diagnosticul precoce al BCR – Dr. Rodica Tanasescu
18:20 – 18:40 – Monitorizarea pacientilor CaReMe in cabinetul medicului de familie – S.L. Dr. Daniela Balta
18:40 – 18:55 – Rolul vitaminelor B in sanatatea si patologia cardiovasculara – Prof. Dr. Camelia Diaconu
18:55 – 19:10 – Deficitul de magneziu in patologia cardiovasculara – Prof. Dr. Camelia Diaconu
19:10 – 19:40 – Rolul cheie al medicului de familie in succesul tratamentului pentru ICFEr – Dr. Ana Fruntelata
19:40 – 20:30 – Prezentare “Preventie si monitorizare conform Contractului Cadru 2023-2024” – Noutati legislative – Cardiologie – Dr. Rodica Tanasescu & S.L. Dr. Daniela Balta

Proiectul “Preventia si monitorizarea pacientului conform Contractului Cadru 2023-2024 – Cardiologie” este realizat cu sustinerea:

Pasul 1. Autentificare sau creare cont

Inregistrarea evenimentului este disponibila dupa login.

calendar-color Calendarul sesiunilor urmatoare