Preventia si monitorizarea pacientului conform Contractului Cadru 2023-2024   Pneumologie, Alergologie, ORL

Sunteti aici: EMC FormareMedicala » Webinarii » Preventia si monitorizarea pacientului conform Contractului Cadru 2023-2024 – Pneumologie, Alergologie, ORL

✶ WEBINAR ✶

Preventia si monitorizarea pacientului conform Contractului Cadru 2023-2024 – Pneumologie, Alergologie, ORL

Urmareste inregistrarea

🕑 Data și ora: 14-11-2023, 18:00

🔊 Lectori: Conf. Dr. Adela Iancu, Dr. Simona Rus

Va invitam la un webinar dedicat prezentarii noutatilor legislative si profesionale in domeniile Pneumologie, Alergologie si ORL.

Recenta pandemie Covid-19 cu care planeta s-a confruntat, a reorganizat modalitatea de evaluare a pacientului pneumologic, in special prin prisma aparitei sechelelor SARS-COV2 sau a “Sindromului Long Covid”, o entitate noua ce vine la pachet cu provocari terapeutice complexe.

Nevoile nou aparute ale pacientului care a suferit de o forma severa de Covid-19, au necesitat introducerea in Contractul Cadru 2023-2024 a unor noi servicii si au facilitat accesul pacientilor catre consulturi interdisciplinare si ingrijire specifica. In aceeasi nota, vom prezenta noutatile aparute in cadrul specialitatilor Alergologie si ORL, incercand astfel sa venim in sprijinul specialistilor din domeniu, ca in final pacientul sa fie beneficiarul unor servicii medicale de inalta calitate.

In cadrul webinarului de prevenție și monitorizare vom aduce in discutie o metoda de investigație care poate fi efectuata de către medicul de familie: spirometria. Această investigație face parte din serviciile medicale diagnostice si terapeutice recunoscute și decontate de catre Casa de Asigurari, fiind echivalata cu 10 puncte.

 Spirometria este o metodă neinvaziva si precisa de apreciere a funcţiei pulmonare, fiind folosita pentru: diagnosticul si monitorizarea afecțiunilor pulmonare, precum astmul bronșic, boala pulmonara obstructiva cronica, bronsita cronica, emfizemul, fibroza pulmonara, alte boli pulmonare; depistarea si preventia efectelor tabagismului cumulat din antecedente; persoanelor ce prezinta risc de barotrauma; persoanelor expuse la noxe profesionale; evaluarea statusului clinic inainte de începerea programelor de activitate fizica întense si in cadrul programelor de reabilitare medicala, etc.

 O realizare corectă a acestei manevre se caracterizeaza printr-o reproductibilitate crescuta.

Sesiunea – Pneumologie, Alergologie & ORL– 14 Noiembrie 2023
Moderatori: Dr. Adela Iancu & Dr. Simona Rus
18:00 – 18:20 Pneumonia pneumococica la adultul cu afectiuni cronice. Vaccinarea antipneumococica in contextul strategiei nationale de vaccinare Dr. Cosmina Berbecel
18:20 – 18:40 Importanța diagnosticului precoce și a intervenției terapeutice în BPOC Conf. Dr. Milena Man
18:40 – 19:30 Prezentare “Preventie si monitorizare conform Contractului Cadru 2023-2024” – noutati legislative – Pneumologie, Alergologie & ORL  

Dr. Adela Iancu & Dr. Simona Rus

Proiectul “Preventia si monitorizarea pacientului conform Contractului Cadru 2023-2024 – Pneumologie, Alergologie, ORL” este realizat cu sustinerea:

Pasul 1. Autentificare sau creare cont

Inregistrarea evenimentului este disponibila dupa login.

calendar-color Calendarul sesiunilor urmatoare