Rolul biofactorilor ca adjuvanti in managementul bolilor cronice la varstnici

Sunteti aici: EMC FormareMedicala » Webinarii » Rolul biofactorilor ca adjuvanti in managementul bolilor cronice la varstnici

✶ WEBINAR ✶

Rolul biofactorilor ca adjuvanti in managementul bolilor cronice la varstnici

Urmareste inregistrarea

🕑 Data și ora: 18-11-2021, 19:00

🔊 Lectori: Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române
Prof. Univ. Dr. Farm. Gabriel Șaramet, Prodecan al Facultății de Farmacie, UMF ”Carol Davila” București
Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice

Sectiuni: Diabet, nutritie

Webinarul are ca invitați și teme:

* Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Rolul biofactorilor în procesul de îmbătrânire

Dintr-o serie de considerente care țin de modificările structural și funcționale instalate odată cu înintarea în vârstă, precum și contextual socioeconomic, vârstnicii sunt predispuși la deficite nutriționale multiple. Biofactorii (minerale, vitamine și oligoelemente) joacă un rol important în prevenirea accelerării acestor fenomene, cât şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii. Studierea procesului de îmbătrânire ia în calcul nu numai durata vieţii, ci şi capacitatea ei productivă prin păstrarea abilităților funcționale, a capacităților mentale, a posibilității de a interacționa cu semenii, de a fi creativi și utili familiei și societății.

* Prof. Univ. Dr. Farm. Gabriel Șaramet, Prodecan al Facultății de Farmacie, UMF ”Carol Davila” București – “Medicament sau supliment alimentar? Ce ne vindecă și ce ne menține sănătoși?

Cum facem diferența între medicamente și suplimente alimentare? Care sunt preparatele farmaceutice care tratează și care sunt produsele farmaceutice care ajută în menținerea sănătății? Ce reglementări aduce Legea suplimentelor alimentare publicată în Monitorul Oficial al României în 01.04.2021? Acestea sunt întrebările de la care pornește discuția despre beneficiile preparatelor farmaceutice.

* Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Rolul biofactorilor în afecțiunile asociate vârstnicului

Odată cu îmbătrânirea apar în organism procese de declin inevitabil. Este de remarcat că starea de sănătate a pacienților vârstnici este deseori caracterizată de polipatologie. La vârstnici este frecventă prezența comorbidităților care contribuie la accentuarea declinului cognitiv și funcțional prin bolile cardio-vasculare, diabet, bolile cronice respiratorii și bolile osteo-articulare. Bolile cronice, întâlnite frecvent ca și comorbidități la pacienții vârstnici, contribuie la creșterea dizabilității funcționale, scad calitatea vieții și cresc costurile îngrijirii de lungă durată sau a serviciilor de sănătate în general.

Campania educațională “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase” este inițiată de compania germană Wӧrwag Pharma cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate în slujba sănătății omului. Wӧrwag Pharma are o experiență bogată în domeniul preparatelor farmaceutice cu conținut de biofactori (vitamine, minerale și oligoelemente), care aduc beneficii pacienților cu boli metabolice, neurologice și cardiovasculare.

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni! Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

Pasul 1. Login sau creare cont

Inregistrarea evenimentului este disponibila dupa login.

×

Logare in site

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!