Sanatatea ficatului este sanatatea noastra

Sunteti aici: EMC FormareMedicala » Webinarii » Sanatatea ficatului este sanatatea noastra

✶ WEBINAR ✶

Sanatatea ficatului este sanatatea noastra

Episodul 2

Urmareste inregistrarea

🕑 Data și ora: 29-09-2022, 19:00

🔊 Lectori: Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române
Prof. Univ. Dr. Cornelia Bala, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice
Prof. Univ. Dr. Petru Mircea, medic primar medicină internă și gastroenterologie cu contribuții și interese științifice în ecografie abdominală și hepatologie

Stimați profesioniști în domeniul sănătății,

Ne face deosebită plăcere să vă anunțăm că Wӧrwag Pharma continuă seria de webinarii educaționale gratuite dedicate sănătății ficatului. Domnul Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu, Doamna Prof. Univ. Dr. Cornelia Bala și Domnul Prof. Univ. Dr. Petru Mircea vin alături de noi pentru a explica pe înțelesul fiecăruia rolul și importanța menținerii sănătății ficatului, precum și managementul și abordarea terapeutică a diferitelor boli hepatice.

Compania germană Wӧrwag Pharma are o experiență bogată în domeniul preparatelor farmaceutice cu conținut de biofactori (vitamine, minerale și oligoelemente), care aduc beneficii pacienților cu boli metabolice, neurologice și cardiovasculare.

Episodul al II-lea al campaniei “Sănătatea ficatului este sănătatea noastră” va avea loc joi, 29 septembrie 2022, ora 19:00, aducând în atenția profesioniștilor din domeniul sănătății informații din cele mai noi studii privind managementul și abordarea terapeutică a steatozei hepatice.

Webinarul are ca invitați și teme:

  • * Emerit Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – „Steatoza hepatică – noul concept clinic

În ultimul deceniu, steatoza hepatică a devenit una dintre cele mai frecvente etiologii ale bolilor hepatice, în special în ţările dezvoltate, în directă corelaţie cu obezitatea şi stilul de viaţă occidental. Această creştere a prevalenţei stetatozei hepatice aduce cu sine mărirea gradului de împovărare determinat de bolile hepatice cronice în populaţia generală.

Steatoza hepatică este prototipul unei patologii complexe, cu efecte sistemice, complexe, care se află în centrul unui cerc vicios alcătuit din obezitate, sindrom metabolic, diabet zaharat, totul susţinut de un soclu solid determinat de predispoziţia genetică şi încununat de stilul de viaţă dezordonat. Astfel, stetatoza hepatică nu este o patologie limitată strict la nivel hepatic, majoritatea organelor şi sistemelor fiind afectate în mod negativ de această afecţiune hepatică cronică.

  • * Univ. Dr. Cornelia Bala, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – „Steatoza hepatică – prevenție și tratament; rolul silimarinei

Majoritatea pacienților cu steatoza hepatică sunt asimptomatici, deși la o abordare mai atentă, mulți dintre aceștia descriu simptome nespecifice, precum oboseală, jenă sau dureri în hipocondrul drept. Adesea stetatoza hepatică este diagnosticată întâmplător, în urma depistării unor teste medicale anormale la examene de rutină (transaminaze crescute, aspect ecografic sugestiv).

Recomandarea primară a silimarinei, în special în această patologie, este legată de capacitatea sa de a stabiliza membranele celulare. În ultimii zece ani au fost identificate, însă, prin cercetări experimentale și/sau trialuri clinice și alte calități benefice ale Silimarinei: antioxidant, antiinflamator, imunomodulator și, recent, efect antifibrotic, respectiv de stimulare a regenerării hepatice.

  • * Prof. Univ. Dr. Petru Mircea, medic primar medicină internă și gastroenterologie cu contribuții și interese științifice în ecografie abdominală și hepatologie – „Rolul silimarinei în tratamentul steatozei hepatice”

În ultima parte a evenimentului, vom aborda managementul steatozei hepatice din perspectiva medicului gastroenterolog.

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni! Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

Pasul 1. Login sau creare cont

Inregistrarea evenimentului este disponibila dupa login.

×

Logare in site

Ai uitat parola? Nu ai cont inca? Inregistreaza-te!