Vitamina D    Hormon cheie in modularea raspunsului imun uman

Sunteti aici: EMC FormareMedicala » Webinarii » Vitamina D – Hormon cheie in modularea raspunsului imun uman

✶ WEBINAR ✶

Vitamina D – Hormon cheie in modularea raspunsului imun uman

🕑 Data și ora: 06-11-2020, 17:00

🔊 Lectori: Leonidas H. Duntas este Profesor de Medicina Interna si Endocrinologie la Universitatea din Ulm, Germany si Secretar al European Thyroid Association (ETA). Principalul sau domeniu de interes și de cercetare este tiroidologia clinică, cu o atenție deosebită asupra impactului mediului, în special al seleniului oligoelementului, asupra funcției tiroidiene, tiroiditei și cancerului.
Natalia Cucu este Profesor de Genetica Medicala in cadrul facultatii de Biologie al Universitatii Bucuresti cu specilalizarea Genetica Medicala , Farmacogenetica si farmacogenomica/Nutrigenetica si Nutrigenomica. Doamna Profesor este pionier la epigeneticii medicale in Romania acordand un un interes deosebit bio-marker-ilor genetici si epigenetici in laboratorul de biologie moleculara.

Sectiuni: Diabet, nutritie

Webinarul „Vitamina D – Hormon cheie in modularea raspunsului imun uman” face parte din programul Simpozionului national de PSIHONEUROENDOCRINOLOGIE, editia 23.

Societatea Romana de PSIHONEUROENDOCRINOLOGIE isi propune in fiecare an sa aduca in fata medicilor o problematica actuala si sa gaseasca impreuna solutiii pentru imbunatatirea calitatii vietii si a raspunsului terapeutic la pacientii cu diverse patologii endocrine.

Secventa de webinar decupata din aceasta ampla conferinta aduce in prim plan Vitamina D3 si este abordata din 2 puncte de vedere diverse: Expertul Dr Prof Duntas Leonidas, ca secretar al Societatii Europene de Tiroida -clinician cu vasta experienta, autor si co-echipier la redactarea ghidurilor europene in vigoare va face referire la Tiroidita autoimuna si impactul Vitaminei D, iar doamna Prof. Natalia Cucu (Epi-Genetica si genetica medicala) va face lunima in mecanismele de translatie in care vitamina D3 intervine si moduleaza raspunsul imun. Pionier in Romania a nutrigeneticii, doamna profesor intervine cu aspecte practice ale utilizarii acestui hormon-vitamina in terapie si preventie.

Va invitam sa participati la un webinar exclusivist care raspunde prin invitatii de elita cu argumente solide la intrebarile medicilor specialist endocrinologi si generalisti in tratarea bolilor autoimune endocrine si nu numai.

17.00 – 18.00 Simpozion Vitamin D – a key hormone in modulation of human immunologic response
Hormon cheie in modularea raspunsului imun uman
Moderator: Dumitru Branisteanu (Iasi)

17.00-17.30. Vitamin D3 – key vitamin in epigenetic regulation of controlled immune response, Natalia Cucu (Bucuresti)
Vitamina D3 – Vitamina indispensabila in reglarea epigenetica raspunsului imun. Natalia Cucu (Bucuresti)

17.30-18.00 The Role of Vitamine D3 in thyroid autoimmunity and inflammation. Leonidas Duntas, Atena, Grecia
Rolul Vitaminei D3 in tiroidita autoimuna si inflamatie. Leonidas Duntas, Atena, Grecia

Pasul 1. Login sau creare cont

Informatiile sunt disponibile doar profesionistilor in sanatate. Va rugam sa va logati.