Ginecologie

Informatii pacienti

Aceasta ramura a medicinei este una “sensibila” si uneori “rusionoasa” pentru paciente. Este extrem de important ca profesonistii din sanatate sa reuseasca sa gaseasca metodele cele mai eficiente pentru a spori preventia, extrem de deficitara din acest domeniu.

La momentul actual, Romania ocupa un rusions loc fruntas la mortalitate datorata cancerului de col uterin, toate acestea intamplandu-se din cauza lipsei controalelor periodice. Aceasta boala poate fi usor prevenita dar si tratata, atat prin profilaxie cu ajutorul vaccinului dar si prin tratament specific, chiar chirurghical.

Un astfel de modul de cursuri, pe platforma Formare Medicala, doreste sa creasca constientizarea nevoii de preventie si de tratament a patologiilor genitale feminine.

Platforma FormareMedicala va pune la dispozitie, in mod gratuit, acces la evenimente medicale live, cursuri EMC acreditate, studii de caz medicale, stiri medicale, noutati legislative din aria de terapie „obstetrica ginecologie„, precum si alte resurse utile profesionistilor din domeniul sanatatii.

Noutati din Ginecologie

Informatii pentru pacienti

Articole de incredere, realizate de profesionisti in sanatate. Informatii verificate pentru educatia pacientilor.

Mituri in fibroza uterina pe care medicii trebuie sa le explice pacientilor

Fibroza afecteaza in principal femeile cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani. Statisticile…

Citeste mai mult

Peste 50% dintre pacientele din Romania sunt diagnosticate cu fibrom uterin

In prezent, in Romania, peste 50 % dintre pacientele cu varsta cuprinsa intre 21 si…

Citeste mai mult