Sunteti aici: EMC FormareMedicala » Webinarii » Preventia si evaluarea pacientului conform normelor Co–Ca 2021
✶ WEBINAR ✶
Obiectivele noastre ca medici de familei sunt să asigurăm servicii de calitate pentru pacienți, respectând prevederile legale și să asigurăm veniturile necesare funcționării cabinetului și personalului care își desfășoară activitatea în cabinet.
Normele sunt cele care reglementează activitatea noastră ca medici de familie în relație cu CNAS. Dar știm noi să fructificăm aceste prevederi astfel încât să ne creștem veniturile cabinetului, furnizând servicii de calitate și respectand reglementarile in vigoare?
Totusi, ce ne oprește să aplicam în practica de zi-cu-zi ceea ce scrie în lege, astfel încât să valorizăm la maximum activitatea noastră?
Vă propunem prin urmare o dezbatere pe tema managementului pacientului cu HTA, dislipidemie și/sau diabet zaharat, în care vom analiza modul în care ne putem monitoriza pacienții eficient și conform ghidurilor în vigoare, dar în același timp vom analiza și modul în care putem crește veniturile cabinetului nostru, printr-o activitate planificată de monitorizare și servicii adiționale efectuate de către medicul de familie conform Contractului Cadru 2021.
Povara bolilor cardiovasculare și a diabetului zaharat este binecunoscută, ocupând primul loc la cauzele de morbiditate și mortalitate în România. De aceea activitatea de prevenție primară și secundară a bolilor cardiovasculare și diabetului zaharat reprezintă unul din obiectivele cele mai importante ale activității noastre. Monitorizarea periodică a acestor pacienți are efecte directe atât asupra pacientului însuși, care va fi cu atât mai aderent la tratament cu cât va fi monitorizat constant de către medicul său, are efecte asupra reducerii dizabilității și mortalității prin boli cardiovasculare în România, cu scăderea poverii economice și sociale pe care aceste boli ar putea să o determine, dar are efect și asupra veniturilor cabinetului medical, care pot crește printr-un management eficient al acestor pacienți. Și de ce nu, ar putea avea în viitor efect asupra creșterii rolului medicului de familie în managementul pacienților cu boli cronice.
Pe parcursul întâlnirii vom prezenta modul în care se efectuează o consultație inițială, de luare în evidență a unui pacient cu HTA, dislipidemie și/sau diabet zaharat, modul în care acesta va fi monitorizat ulterior de către medicul de familie, care sunt investigațiile recomandate cu aceasta ocazie, cum se face evaluarea riscului cardiovascular în fiecare situație, conform normelor în vigoare, care sunt țintele pe care ni le propunem la acești pacienți și cum pot fi ele atinse, care sunt serviciile adiționale pe care medicul de familie le poate efectua cu ocazia consultației de monitorizare, când trebuie trimis pacientul către medicul specialist, cum planificăm această activitate în folosul pacientului, dar și al cabinetului pe care îl conducem.
Agenda Eveniment
S.L. Dr. Claudiu Stoicescu – Protectia vasculara, dincolo de efectele asupra tensiunii arteriale
Asist. Univ. Dr. Georgeta Inceu – Screeningul neuropatiei diabetice: la cine, cand si cum? Colaborarea medic de familie-diabetolog
Dr. Rodica Tanasescu si S.L. Dr. Mihaela Daniela Balta – Managementul pacientului cu HTA / dislipidemie / diabet zaharat: analiza legislatie, exemplificare pe cazuri clinice, dezbatere.
Q&A
Proiectul “Preventia si evaluarea pacientului conform normelor Co-Ca 2021” este realizat cu sustinerea:
Informatiile sunt disponibile doar profesionistilor in sanatate. Va rugam sa va logati.
Calendarul sesiunilor urmatoare |